Marcați
Federația de Fotbal a Moldovei a amendat Dacia cu 20 mii de lei
La şedinţa sa din data de 15 martie 2016, Comitetul de Competiţii al FMF a decis amendarea clubului Dacia cu suma de 20 de mii de lei.

Comitetul a decis sancționarea clubului chișinăuian pentru nerespectarea de către Dacia a obligaţiilor privind asigurarea organizării corespunzătoare a meciurilor în calitate de club organizator şi pentru comportament neregulamentar recidivant (repetat pe parcursul actualei ediţii de campionat) cu caracter agravant, manifestat de suporterii organizaţi ai echipei FC Dacia în timpul meciului FC Dacia – FC Sheriff (1:0) din Divizia Naţională, etapa a 18-a – trecerea şi utilizarea (inclusiv aruncarea în terenul de joc) obiectelor interzise (fumigene) în incinta stadionului – fapt ce a provocat întreruperea meciului, scandarea expresiilor şi cuvintelor necenzurate, ofensatoare şi jignitoare în adresa echipei adverse, FC Sheriff şi afişarea unui baner cu conţinut ofensator pe parcursul jocului menţionat
Decizia poate fi atacată la Comitetul de Apel al FMF în termen de 7 zile.

Deasemenea, pentru comportament neregulamentar manifestat de Preşedintele FC Dinamo-Auto, Margarint Dumitru, faţă de arbitrii meciului Dinamo-Auto - Zimbru (0:4) din etapa a 18-a din DN, și anume adresarea cuvintelor şi expresiilor necenzurate, ofensatoare şi jignitoare imediat după terminarea jocului, Comitetul a decis suspendarea lui Margarint cu 4 etape de campionat, fără drept de aflare în incinta terenului de joc, în vestiarul echipei sau tribuna oficială a stadionului. Totodată, clubul Dinamo-Auto a fost amendat cu suma de 5000 de lei. Decizia poate fi atacată la Comitetul de Apel al FMF în termen de 7 zile.

Totodată, Comitetul a decis pentru comportament neregulamentar recidivant (repetat pe parcursul actualei ediţii de campionat), manifestat de suporterii organizaţi ai echipei FC Saxan în timpul meciului Saxan – Speranţa (0:0) din Divizia Naţională, etapa a 18-a, trecerea şi utilizarea obiectelor interzise (fumigene) în incinta stadionului pe parcursul jocului, sancţionarea clubului Saxan cu amendă în mărime de 5000 de lei. Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.

fmf.md
menu
www.ntv.md © 2016 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).